INSCHRIJVEN

HOE SCHRIJF IK ME IN?

Leerlingen die de overstap maken van lager naar secundair onderwijs en zich willen inschrijven in 1A (getuigschrift basisonderwijs) of 1B (geen getuigschrift basisonderwijs) op het POPELIN LYCEUM MERELBEKE, kunnen zich aanmelden via het online aanmeldingssysteem: www.meldjeaansecundair.gent.be

Dit online aanmeldingssysteem is onder beheer van het Lokaal Overlegplatform Gent en wordt gebruikt voor alle Gentse secundaire scholen en ook enkele scholen uit de rand rond Gent, waaronder onze school Popelin Lyceum.

Wens je een rondleiding of heb je hulp nodig bij het inschrijven van je kind? Neem dan contact op met dhr. Kim Waelkens via kim.waelkens@atheneummerelbeke.be of telefonisch via 0475/56.91.69

 

Leerlingen die de overstap maken van lager naar secundair onderwijs en zich willen inschrijven in 1A (getuigschrift basisonderwijs) of 1B (geen getuigschrift basisonderwijs) op het Popelin Lyceum of Tectura Merelbeke, kunnen zich aanmelden via het online aanmeldingssysteem: www.meldjeaansecundair.gent.be

Dit online aanmeldingssysteem is onder beheer van het Lokaal Overlegplatform Gent en wordt gebruikt voor alle Gentse secundaire scholen en ook enkele scholen uit de rand rond Gent, waaronder onze school Popelin Lyceum.

Wens je een rondleiding of heb je vragen over een studierichting? Neem dan contact op met dhr. Kim Waelkens via kim.waelkens@atheneummerelbeke.be of telefonisch via 0475/56.91.69

WAT BRENG IK MEE?

Om de inschrijving vlot te laten verlopen breng je je identiteitskaart, je rapport en de attestering van je vorige school mee.

INSCHRIJFPERIODE

Aanmelden voor schooljaar 2024-2025 kan vanaf 25 maart om 09.00 u tot 19 april 2024 om 16.00 u via meldjeaansecundair.gent.be.

Na het aanmelden en het ontvangen van je bevestiging, kan je een afspraak maken op onze school voor de feitelijke inschrijving.

VOORWAARDEN

Leerlingen die het getuigschrift lager onderwijs behalen, kunnen zich aanmelden voor alle richtingen in de A-stroom. Leerlingen die dit attest niet behalen, schrijven zich in voor de B-stroom.

VRAGEN?

Heb je vragen rond de instap van je kind op onze school? Maak een afspraak met Kim Waelkens op kim.waelkens@atheneummerelbeke.be of telefonisch via 0475/56.91.69

Contacteer ons

Indien je ons gevarieerd aanbod en geëngageerd team wil leren kennen, ben je meer dan welkom op één van onze infoavonden. Of ben je eerder  benieuwd hoe een schooldag er bij ons aan toegaat? Voor leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van het basisonderwijs organiseren we enkele doedagen, zodat zij eens kunnen proeven van enkele vakken van het secundair.

We bieden ook een culturele dag, Tarte Matinee aan. Dank zij de dienst cultuur van de gemeente Merelbeke en in samenwerking met verschillende creatieve verenigingen (zoals Vrijetijdsateliers, Muziekatelier, Academie voor Podiumkunsten) en ons Atheneum Merelbeke, wordt het culturele aanbod in de kijker gezet op een namiddag vol kunst, koffie en heerlijke taart. Dit alles vindt plaats op onze vestiging Popelin Lyceum (toegang via Gaversesteenweg 195). 

Ook op de opendeurdag kan je de sfeer in het kloppend hart van onze school komen opsnuiven. 

No data was found