INSCHRIJVEN

HOE SCHRIJF IK ME IN?

Leerlingen die de overstap maken van lager naar secundair onderwijs en zich willen inschrijven in 1A (getuigschrift basisonderwijs) of 1B (geen getuigschrift basisonderwijs) op het POPELIN LYCEUM MERELBEKE, kunnen zich aanmelden via het online aanmeldingssysteem: www.meldjeaansecundair.gent.be

Dit online aanmeldingssysteem is onder beheer van het Lokaal Overlegplatform Gent en wordt gebruikt voor alle Gentse secundaire scholen en ook enkele scholen uit de rand rond Gent, waaronder ook onze school Popelin Lyceum.

Hulp nodig bij het inschrijven van je kind? Dit kan ook rechtstreeks op school tijdens de kantooruren, maar maak best eerst een afspraak met ons secretariaat op het nummer 09 230 69 35 of mail naar secretariaat@atheneummerelbeke.be.

WAT BRENG IK MEE?

Om de inschrijving vlot te laten verlopen breng je je identiteitskaart mee en het rapport van je vorige school (indien mogelijk).

INSCHRIJFPERIODE

Via de bovenstaande link kan je je kind inschrijven vanaf 22 maart 2021 (12uur 's middags) tot en met 21 april 2021 (12 uur 's middags).

VOORWAARDEN

Leerlingen die het getuigschrift lager onderwijs behalen, kunnen zich aanmelden voor alle richtingen in de A-stroom. Leerlingen die dit attest niet behalen, schrijven zich in voor de B-stroom.

Contacteer ons

Indien je ons gevarieerd aanbod en geëngageerd team wil leren kennen, ben je meer dan welkom op één van onze infoavonden. Of ben je eerder  benieuwd hoe een schooldag er bij ons aan toegaat? Voor leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van het basisonderwijs organiseren we enkele doedagen, zodat zij eens kunnen proeven van enkele vakken van het secundair.

We bieden ook een culturele dag, Tarte Matinee aan. Dank zij de dienst cultuur van de gemeente Merelbeke en in samenwerking met verschillende creatieve verenigingen (zoals Vrijetijdsateliers, Muziekatelier, Academie voor Podiumkunsten) en ons Atheneum Merelbeke, wordt het culturele aanbod in de kijker gezet op een namiddag vol kunst, koffie en heerlijke taart. Dit alles vindt plaats op onze vestiging Popelin Lyceum (toegang via Gaversesteenweg 195).

Ook op de opendeurdag kan je de sfeer in het kloppend hart van onze school komen opsnuiven.

DOE-DAG 2020
17 April 2020
DOE-DAG 2020
Vandaag kwamen leerlingen snuffelen op onze school tijdens de doedag.
Geplaatst op: