Technologische Wetenschappen

Basisvorming

26 - 24

Levensbeschouwelijk vak
2 – 2
Lichamelijke opvoeding
2 – 2
Nederlands
4 – 4
Frans
3 – 3
Engels
3 – 3
Burgerschap
1 – 0
Wiskunde
4 – 4
Artistieke vorming
1 – 0
Biologie
1 – 1
Geschiedenis
1 – 2
Aardrijkskunde
1 – 1
Toegepaste informatica
1 – 0
Fysica
1 – 1
Chemie
1 – 1

Richtingspecifiek

7 - 10

Project STEM
1 – 1
Elektriciteit
2 – 1
Informaticawetenschappen
1 – 1
Mechanica
1 – 1

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde zijn de STEM-vakken die je graag doet?

De richting Technologische wetenschappen is een theoretische richting waarin je een wetenschappelijke en technische bagage ontwikkelt die je voorbereidt op hogere studies.

Naast het stevig pakket wiskunde ga je in het vak fysica dieper in op mechanica, elektriciteit, elektronica, thermodynamica, optica en informaticawetenschappen. Je verdiept je ook in gevorderde STEM-engineering (= ontwerpen). Je bent bereid heel wat theorie te verwerken maar hiermee ook aan de slag te gaan bij technologische realisaties. Het oplossen van technologische vraagstukken is een uitdaging voor jou.

Je krijgt tevens de nodige taalvakken omdat meertaligheid in de technologische wereld een belangrijke troef is

EEN GOEDE VOORBEREIDING OP

Deze typische doorstroomrichting is de meest theoretische en de minst praktijkgerichte binnen de wetenschappelijke/ technologische sector. Ze is dan ook  bedoeld als voorbereiding op hogere studies in de bouw- en houtwetenschappen, informatica- en communicatiewetenschappen, mechatronica of Technologische wetenschappen en engineering. Na het zesde jaar in de doorstroomfinaliteit (het vroegere ASO), zijn echter alle academische en professionele bachelors mogelijk, afhankelijk van je talenten en interesses.