1 A Latijn +

Basisvorming

27

Levensbeschouwelijk vak
2
Aardrijkskunde
2
Geschiedenis & burgerschap
2
Informatica
1
Engels
2
LO
2
Frans
3
Artistieke Expressie
1
Nederlands
4
Natuurwetenschappen
1
Wiskunde
5
STEM-technieken
2

Differentiatie

2

Specifiek deel

4

Latijn
2
Modules
2

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Ben jij geïnteresseerd in veel domeinen rondom jou en wil je in het eerste jaar van uiteenlopende vakken proeven? Ben je geboeid door Latijn, maar kriebelt het ook om enkele modules te volgen?

Naast de basisvorming van 27 lesuren, krijg je 2 uur Latijn en 2 Module-uren uit de domeinen ‘MAATSCHAPPIJ & WELZIJN’ en ‘STEM’.

De optie Latijn wil je via de studie van de taal binnenleiden in de boeiende wereld van de Romeinse letterkunde en beschaving. Onze eigen beschaving en hedendaagse samenleving zijn immers sterk beïnvloed door de Romeinse cultuur. We nemen je dan ook graag mee in de tijd en laten je genieten van activiteiten waarin de Oudheid weer tot leven komt.

De kennis van het Latijn zal je ook helpen om andere vreemde talen zoals Frans, Italiaans, Spaans … te leren en om moeilijke woorden in andere vakken te begrijpen.

Het instuderen van het vocabularium is bovendien een uitstekende training voor het geheugen en zal je Nederlandse woordenschat gevoelig uitbreiden. Door het maken van vertalingen krijg je een goed inzicht in de structuur van de taal, oefen je in nauwkeurig denken en redeneren en leer je de nuances van het Latijn omzetten in vlot en correct Nederlands.

Onderstaande modules schotelen we je voor in de richting Latijn+:

Economie & Ondernemen
Heb je interesse voor de volgende onderwerpen: inkomsten en uitgaven van gezinnen, koopgedrag, ondernemingszin, reclame, invloed van social media....? Dan is deze module zeker iets voor jou!

Life Sciences
Ben jij geboeid door wetenschappen en heb jij zin om in een labo de natuur te onderzoeken? Dan is deze module jouw topper!

Fluxlab Technology
Ontdek de uitdagende toepassingen van ons Fluxlab door te programmeren en aan de slag te gaan met verschillende materialen en de nieuwste technologische snufjes: 3D-printers, lasercutters, 3D-scanners, Virtual Reality, ...

Express Yourself

We spelen met woorden, leren onze stem en mimiek ontdekken, genieten van het samenspel én zoeken naar een veilig gevoel voor een groep.

Burgerschap

Hier leer je basisvaardigheden om ‘samen te leven’. Leer hoe je in omgang samenwerking kan bevorderen en samen naar alternatieven kan zoeken, zodat je gefundeerd je eigen mening leert vormen.

Maatschapij & Welzijn

 

In de tweede en derde graad vind je binnen deze domeinen een uitgebreid aanbod op onze school.

zie ook studieoverzicht

 

EEN GOEDE VOORBEREIDING OP

Na het eerste jaar Latijn+, kan je doorstromen naar het tweede jaar Klassieke Talen, Maatschappij en Welzijn, Economie en Organisatie, STEM-Wetenschappen of STEM-Technieken.

In de tweede en derde graad vind je binnen deze domeinen een uitgebreid aanbod op onze school.