1 A Latijn

Basisvorming

27

Levensbeschouwlijk Vak
2
Aardrijkskunde
2
Geschiedenis
1
Engels
2
LO
2
Frans
4
Artistieke vorming
2
Techniek
2
Nederlands
4
Natuurwetenschappen
1
Wiskunde
5

Differentiatie

2

Specifiek deel

4

Latijn
4

WAT MAG JE VERWACHTEN?

De optie Latijn wil je via de studie van de taal binnenleiden in de boeiende wereld van de Romeinse letterkunde en beschaving. Onze eigen beschaving en hedendaagse samenleving zijn immers sterk beïnvloed door de Romeinse cultuur. We nemen je dan ook graag mee in de tijd en laten je genieten van activiteiten waarin de Oudheid weer tot leven komt. 

De kennis van het Latijn zal je ook helpen om andere vreemde talen zoals Frans, Italiaans, Spaans … te leren en om moeilijke woorden in andere vakken te begrijpen. 

Het instuderen van het vocabularium is bovendien een uitstekende training voor het geheugen en zal je Nederlandse woordenschat gevoelig uitbreiden. Door het maken van vertalingen krijg je een goed inzicht in de structuur van de taal, oefen je in nauwkeurig denken en redeneren en leer je de nuances van het Latijn omzetten in vlot en correct Nederlands. 

Naast de basisvorming van 27 lesuren, krijg je vier uur Latijn.  

EEN GOEDE VOORBEREIDING OP

Na het eerste jaar Latijn, kan je doorstromen naar het tweede jaar Klassieke Talen, Maatschappij en Welzijn, Economie en Organisatie, STEM-Wetenschappen of STEM-Technieken.

In de tweede en derde graad vind je binnen deze domeinen een uitgebreid aanbod op onze school.